Intergreen-production-newportoutside.jpg
Intergreen-headline-s-whitebqt.jpg

Historie

1996 - oprichting

Intergreen is opgericht op 23 September 1996 uit een fusie van de bedrijven Sionsplant en Superflora. Intergreen is op dat moment onderdeel van de Van Duijn Groep. Reeds in 1997 wordt een omzetresultaat van meer dan 100 miljoen gulden behaald en hiermee is Intergreen meteen één van de grootste exporteurs van Nederland.

1999 - het kanaal over

Sinds haar oprichting heeft Intergreen zich met name gericht op een efficiënte werkwijze in de gehele keten. Dit heeft er voor gezorgd dat Intergreen in 1999 een eigen productielocatie in Engeland opstart. In ditzelfde jaar ontstaat Dutch Flower Group uit een fusie tussen OZ Group (1959) & Van Duijn Groep (1969).

2001 - verhuizing

In 2001 verhuist het hoofdkantoor van Intergreen in Honselersdijk naar het Trade Parc Westland. Tevens wordt een 2e productie locatie in het Verenigd Koninkrijk in gebruik genomen.

2003 - samenwerking

Er ontstaat binnen DFG een nauwe samenwerking tussen Intergreen en GreenPartners. Op diverse gebied wordt samengewerkt om continu te streven naar de meest efficiënte werkwijze. Bovendien wordt in dit jaar Intergreen Kenia opgericht. Als één van de eerste bedrijven is Intergreen hiermee in staat om samen met de lokale partnerkwekers het beste product voor onze klanten te verzorgen.

2005 - innovatie

Het jaar 2005 staat in het teken van innovatie. Het productie apparaat wordt uitgebreid met een aantal hand- en bandboeketten machines, waardoor boeketten nog efficiënter geproduceerd kunnen worden. In 2006 wint Intergreen de 'Shell innovatieprijs'.

2007 - focus

De intensieve samenwerking tussen Intergreen en GreenPartners doet de bedrijven in 2007 besluiten om op de belangrijkste afzetgebieden te focussen. Vanaf dit moment richt Intergreen zich op de Engelse klanten, waarbij GreenPartners zich op het vaste land van Europa richt.

2010 - bloemen transport over zee

Sinds 2010 is Intergreen in staat om bloemen door middel van zeevracht vanuit midden Amerika te transporteren. Deze innovatie levert een substantiële vermindering van CO2 uitstoot op.

2012 – ingebruikname nieuwe productie faciliteiten

In 2012 wordt in Engeland een nieuwe ‘state-of-the-art’ productielocatie in gebruik genomen. Deze locatie, speciaal ontworpen voor het efficient assembleren van boeketten bloemen en planten, is één van de meest geavanceerde productielocaties voor bloemen en planten ter wereld.

2014 – bloemen transport vanuit Afrika

Sinds 2014 is Intergreen in staat om succesvol bloemen vanuit Afrika over zee naar Europa te transporteren.

2015 - continu

We streven continue naar nieuwe verbeteringen, wat resulteert in een nog efficiëntere supply chain en productie van onze boeketten. Ervaar dit zelf met een kijkje achter de schermen in onze supply chain film.

Een kijkje achter de schermen bij Intergreen UK